Er vielen jaarlijks al zo'n 5 slachtoffers door koolmonoxide vergiftiging en de verwachting is dat dit aantal zal toenemen. Door stijgende energieprijzen zijn mensen fanatiek aan het isoleren wat natuurlijk gunstig is voor de portemonnee maar kan leiden tot minder frisse lucht in huis. Bij het uitademen produceren we Co2 en neemt het zuurstof percentage af. Ook zien we nu een trend met waxine bloempotkacheltjes die ook zuurstof op gebruiken en koolmonoxide kunnen gaan produceren. Co melders zijn al volop te krijgen maar worden meestal alleen bij de CV installatie geplaats. Plaats ze ook in andere ruimtes waar een opbouw van Co verwacht kan worden. Zie ook hier.

In scholen zijn de Co2 meters verplicht zodat de leerkracht tijdig een raampje kan openen. Voor thuis zou dat ook niet zo'n gek idee zijn. Vooral met grotere groepen is er kans op een snel stijgend koolstofdioxide percentage. Hier leveren wij nu een geweldige meter voor:

Luchtkwaliteitsmonitor voorzien van sensoren die real-time koolstofdioxide (CO2), temperatuur en luchtvochtigheid meten. Geschikt voor thuis, kantoor en school. De indicatoren geven doormiddel van een gezichtje met kleur (groen, geel en rood), aan of de CO2 waarde goed of te hoog is. Ook is er een automatisch alarm in te stellen. 

De monitor kan worden neergezet. De monitor beschikt over een back-up accu en kan worden op geladen met de bijgeleverde 230v stekker. 

Meetbereik

  • CO2: 400-5000PPM
  • Temperatuur: -10+50°C
  • Vochtigheid: 20%-85% RH

Deze monitor wordt geleverd inclusief:

  • Micro USB-oplaadkabel (230v stekker)
  • Handleiding

Afmeting: Ø100mm - Gewicht:150 gram 

Co2_melder_klein.png