Fero levert en onderhoudt alle typen brandblussers zoals: poederblussers, schuimblussers, vetblussers, koolzuursneeuwblussers en metaalbrandblussers.

Een poederblusser is verkrijgbaar als 1, 2, 3, 6, 9 of 12 kilogram versie. De meest gangbare zijn die met een inhoud van 2 kg voor thuis, in de auto of boot en de 6 kg die men veel ziet in buitensituaties waar snel geblust moet kunnen worden zoals een tankstation.

Meer over poederblussers

Schuimblussers zijn leverbaar in de maten: 2, 6 en 9 liter. Zij zijn geschikt voor de brandklassen A en B. Dus voor vaste- en vloeistoffen maar niet voor gas. Ook op een vetbrand is een gewone schuimblusser niet veilig; hier zijn de speciale vetblussers voor. Meer over vetblussers

Meer over schuimblussers2 liter schuimblusser AB met sproeikopjeSchuimblusser 6 liter AB

Co2 blussers of koolzuursneeuwblussers zijn leverbaar in de maten 2 en 5 kg. Zij hebben geen brandklasse meer en tellen derhalve niet meer mee als een bluseenheid in de projectering(nen 4001).  Dus als u in een pand 5 blussers nodig heeft maar u wilt een of meerdere co2 blussers voor dure of gevoelige apparatuur dan heeft u 5 schuimblussers nodig plus het aantal co2 blussers wat u wilt hebben.

Meer over co2 blussersKoolzuursneeuwblussers

Lithiumblussers zijn speciaal ontworpen voor de bestrijding van accu of batterijbranden. Door de hoge temperatuur die bij dit type branden vrijkomt is het moeilijk te blussen met conventionele blusmiddelen. Met de Lithiumblusser kunt u dit type brand veilig blussen of in ieder geval vertragen. Let wel op! Ook met deze blusser blijft het moeilijk dus bel de brandweer.

Meer over Lithiumblussers

 

U heeft nieuwe brandblussers nodig of moeten de aanwezige apparaten gekeurd worden? Bel direct met 06-41310826 of stuur een mail.

Wilt u nog meer informatie over blusmiddelen? klik hieronder voor meer.

http://www.chemischeveiligheid.nl/14790/96-blusstoffen